У межах науково-педагогічних стажувань Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA) проведено онлайн-лекцію

У межах науково-педагогічних стажувань Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA) проведено онлайн-лекцію

433

За підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулася онлайн-лекція англійською мовою в межах науково-педагогічних стажувань, що проходять на базі Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA).

Зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв. Він привітав учасників наукового заходу та побажав усім наснаги й плідної роботи.

Лектором заходу була Діана Зміцеревська, магістр економіки, доцент Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA), керівник проєктного відділу. Спікер прочитала лекцію на тему «New opportunities in academic mobility and internationalization of scientific research» («Нові можливості в межах академічної мобільності та інтернаціоналізації наукових досліджень»).

Міжнародна академічна мобільність і зумовлена нею інтернаціоналізація стали найбільш фундаментальним викликом для вищої освіти в усьому світі. Інтернаціоналізація є одним із чинників становлення глобального освітнього простору. Сучасний світ став відкритим для нових можливостей, а кордони між країнами та відповідні культурні, мовні, соціально-економічні бар’єри для міграції і руху інтелектуального потенціалу – дедалі більше формальними.

У своїй доповіді Діана Зміцеревська пояснила, що академічна мобільність – це інтеграційний процес у сфері освіти, який дає можливість студентам, аспірантам, викладачам брати участь у різноманітних навчальних або навчально-дослідницьких програмах. Основними цілями таких програм є підвищення якості освіти, розвиток міжкультурного обміну, підготовка майбутніх кваліфікованих спеціалістів. Участь у програмах академічної мобільності дає змогу здобувачеві отримати якісну європейську освіту у вибраній галузі, розширити свої знання в усіх сферах європейської культури, відчути себе повноцінним громадянином Європи.

Ключовими аспектами академічної мобільності, за словами спікера, є надання права на участь у програмах академічної мобільності всім учасникам освітнього процесу, чітке визначення видів і форм академічної мобільності, закріплення принципу перезарахування отриманих кредитів на основі Європейської кредитно-трансферної системи (ЄКТС), зокрема, шляхом порівняння змісту навчальних програм, а не назв курсів, збереження місця навчання і стипендії для студентів та місця роботи для працівників закладів вищої освіти, які беруть участь у програмах академічної мобільності.

Також упродовж лекції Діана Зміцеревська розповіла про міжнародну співпрацю університету Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA) з іншими закладами освіти та про переваги участі у програмах академічної мобільності.

Ознайомитися з онлайн-лекцією можна за цим посиланням.

Ми щиро вдячні всім учасникам, які долучилися до наукового заходу!

Поширити