Вдало проведена конференція в НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут»

Вдало проведена конференція в НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут»

342

Сьогодні за ініціативи НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» та за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва проведена VII Міжнародна науково-практична конференція «Інновації партнерської взаємодії освіти, економіки та соціального захисту в умовах інклюзії та прагматичної реабілітації соціуму».

Організовано цей захід з метою пошуку рішень з актуальних проблем сучасної економічної науки, освіти та соціальної реабілітації в умовах інклюзії, встановлення контактів між вченими різних країн, обміну науковими результатами і дослідницьким досвідом.

На початку конференції з вітальними словами виступили члени організаційного комітету із зарубіжних країн та з України, зокрема, Мар’ян Миколайович Тріпак – кандидат економічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, ректор НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».

До вступного слова долучився також директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Вони висловили свою повагу і підтримку, подякувавши за те, що учасники знайшли у собі сили представити наукові доповіді навіть у такий складний час.

Конференція відбулась за чотирма секціями. Перша секція мала назву «Парадигма реабілітації в системі економіки країни», в межах якої науковці розглянули такі питання, як: cучасна економічна теорія: мейнстрім та альтернативи, економіка та управління національним господарством, національні моделі економічних систем в умовах інклюзії, менеджмент, інвестиційні та інноваційні процеси у народногосподарському комплексі у разі  адаптації індивідуумів з інвалідністю, бухгалтерський облік, аналіз та аудит: національні особливості та європейські тенденції для сучасної молодої людини з інвалідністю, страхування та біржова справа в умовах інклюзії, світове господарство і міжнародні економічні відносини в умовах інклюзії, фінанси та місцеве самоврядування в умовах інклюзії.

Друга секція – «Освіта і гуманітарні науки в умовах інклюзії». Її учасники дискутували про актуальні питання системи освіти для дітей з особливими освітніми потребами, нормативно-правове забезпечення спеціальної освітньої діяльності, сучасні підходи до забезпечення якості освіти для здобувачів з інвалідністю, перспективу і можливості розвитку та адаптації спеціальної вищої освіти та взаємодію системи спеціальної освіти із закладами соціальної реабілітації.

Тематика третьої секції – «Соціальна реабілітація: сучасні умови та перспективи розвитку». Доповідачі обговорювали теорію і практику соціально-педагогічної роботи з дітьми та молоддю, особливості формування особистості дітей і молоді з інвалідністю та актуальні проблеми соціальної, фізичної та медико-психологічної реабілітації дітей і підлітків з обмеженими функціональними можливостями.

Дослідники останньої секції, яка мала назву «Психологія розвитку», доповідали про формування особистості в ранньому дитинстві, фактори впливу на психологічний розвиток підлітків, особливості психологічного розвитку у людей з різними нозологіями, виховання позитивних емоцій та вплив на психіку дитини, впливсімейного середовища, технологій,  соціальних мереж на психічне здоров’я дітей та молоді.

Після конференції збірник тез доповідей буде оприлюднено на сайті kpdi.edu.ua та відправлено електронною поштою авторам.

Поширити