Відбулася друга лекція в межах підвищення кваліфікації щодо різновидів інтелекту

Відбулася друга лекція в межах підвищення кваліфікації щодо різновидів інтелекту

440

На онлайн-платформі Zoom проведено другу лекцію в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Різновиди інтелекту та їх роль в освітньому процесі ХХІ століття». Організовано цей захід за ініціативою Полтавського державного аграрного університету та за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Сьогоднішнім спікером був Ігор Лядський, кандидат сільськогосподарських наук, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету. Він прочитав лекцію на тему «Соціальний та емоційний інтелект».

Під час представлення матеріалу лектор здійснив теоретичний аналіз основних наукових положень про психологічний смисл понять «соціальний інтелект» та «емоційний інтелект» і зіставив ці категорії. За його словами, соціальний інтелект – це складний інтегрований комплекс знань і здатностей особистості щодо пізнання й вирішення нею життєвих завдань, які визначають успішність її взаємодії з іншими людьми та ефективність адаптації в різних ситуаціях взаємодії. Своєю чергою емоційний інтелект – це складний інтегрований комплекс здатностей особистості, а саме: пізнавати, розуміти, диференціювати та усвідомлювати емоції (власні й інших людей), застосовувати емоції для активізації своєї розумової діяльності, використовувати знання про прояви емоцій іншими людьми для виявлення чинників і вирішення різних ситуацій соціальної взаємодії, усвідомлено управляти своїми емоціями тощо.

Також було розглянуто такі актуальні питання, як стан і процес дослідження емоцій, фізіологія емоцій, колесо емоцій, емоційна й соціальна компетентність, критика емоційного інтелекту. Спікер порадив, як навчитися контролювати власні емоції та як себе можна мотивувати.

Наприкінці лекції він надав розгорнуті відповіді на запитання учасників підвищення кваліфікації.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації відбудеться 26 грудня о 14.30.

До зустрічі в ZOOM!

Поширити