За підтримки ЦУЄНС відбулась лекція з питань внутрішньої безпеки держави

За підтримки ЦУЄНС відбулась лекція з питань внутрішньої безпеки держави

599

20 грудня було проведено першу з трьох онлайн-лекцій у Zoom у межах Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Безпековий сектор держави: вітчизняний досвід та кращі міжнародні практики». До наукової події мали змогу долучитись науково-педагогічні співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, практичні працівники, докторанти, аспіранти, студенти та всі охочі, хто цікавиться безпековим сектором держави.

Михайло Юрійович Віхляєв

Лекцію розпочав директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він виступив зі вступним словом та зауважив, наскільки є актуальною тема підвищення кваліфікації, адже коли як не зараз нам порушувати питання безпеки нашої держави та дискутувати, аналізувати досвід інших країн у зберіганні власного суверенітету та використання заходів для його захисту.

Максим Вікторович Корнієнко

До вітальних слів також долучився Максим Вікторович Корнієнко – доктор юридичних наук, професор, полковник поліції, проректор Одеського державного університету внутрішніх справ.

Сьогоднішнім лектором був Олег Олегович Шкута – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

Олег Олегович Шкута

Науковець захоплюється дослідженням виправлення та ресоціалізації засуджених, які відбувають покарання у виправних колоніях середнього рівня безпеки, та теоретико-прикладними засадами функціонування кримінально-виконавчої системи України, розвитком пенітенціарної системи України. Також він є автором більше десятка наукових праць.

Тема його виступу мала назву «Внутрішня безпека держави: загальна характеристика та сучасні загрози». Спікер під час онлайн-зустрічі розповів усім присутнім про те, що таке «внутрішня безпека держави». Отже, узагальнюючи, можна сказати, що це закони, які відповідають за охорону державних інтересів у гуманітарній, політичній та економічній сферах, а також за проведення внутрішньої політики. Лектор пояснив аудиторії, які зараз Україна має загрози безпеки. Всі ми розуміємо, що повномасштабне вторгнення росії дуже сильно похитнуло рівень внутрішньої безпеки нашої країни, але разом з цим є ще інші ризики, до яких потрібно готуватись та покращувати правничу систему України та посилювати міжнародні зв’язки, які зможуть захистити нашу державу у майбутньому. Таким чином, ефективна зовнішня політика покращить стан внутрішньої.

Наступна лекція в рамках підвищення кваліфікації відбудеться 27 грудня, о 14.30.
До зустрічі!

Поширити