Іnternational institutions study visit – 2018

Іnternational institutions study visit – 2018

1983

Одним з напрямків діяльності Центру українсько-європейського наукового співробітництва є також організація студентських візитів до міжнародних організацій, завдяки яким студенти отримують можливість відвідувати тематичні лекції, а також брати участь в дискусіях із співробітникам міжнародних організацій та кращих європейських юридичних вузів.

Так, за підтримки Центру в рамках створеного проекту «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018» був організований навчальний візит до країн Європи для студентів Фінансово-правового коледжу (м. Київ, Україна), який відбувся 19 – 30 квітня 2018 року. Протягом 12 днів група відвідала 7 європейських країн та понад 10 міжнародних установ.

19 квітня студенти вирушили зі Львова до першої країни, запланованої маршрутом подорожі – Польщі. 20 квітня група прибула до міста Вроцлав, в якому знаходиться один з найстаріших університетів Центральної та Східної Європи з багатою понад 300-літньою історією і традиціями – Вроцлавський університет. Студенти відвідали екскурсію університетом, прослухали невелику лекцію про навчання в європейському ВУЗі, про його становлення та розвиток.

21 квітня студенти дібралися Берліну, де впродовж двох днів знайомилися з культурою та історією німецької столиці. Центр українсько-європейського наукового співробітництва підготував для студентів візит до будівлі німецького парламенту – Рейхстагу (Reichstag Building). Рейхстаг є знаменитою історичною будівлею у Берліні, де у 1894–1933 роках засідав однойменний державний орган Німеччини – Рейхстаг Німецької імперії і Рейхстаг Веймарської республіки, а з 1999 року розміщується Бундестаг. Для студентів було організовано захопливу екскурсію Парламентом Німеччини, завдяки якій вони дізналися багато цікавої інформації про будівлю Рейхстагу і його околиці, німецький Бундестаг та роботу парламенту.

Відвідавши німецьку столицю, 23 квітня група прибула до чарівного міста Гамбургу й одразу рушила до Міжнародного трибуналу з морського права (International Tribunal for the Law of the Sea) – незалежної міжнародної судової інституції для вирішення спорів, пов’язаних із застосуванням та тлумаченням Конвенції ООН по морському праву 1982 року. Студенти отримали чудову можливість ознайомитися з історією, юриспруденцією та справами Трибуналу, а також відвідати захопливу екскурсію його приміщеннями.

Прибувши 24 квітня до нідерландського міста Гаага, на студентів очікував візит до Міжнародного суду ООН, одного з шести головних органів Організації Об’єднаних Націй та головного судового органу цієї організації. За сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва для групи було підготовлено презентацію про історію та діяльність Міжнародного суду.

Після квітучої Голландії група студентів Фінансово-правового коледжу рушила до Бельгії. Вранці 25 квітня студенти прибули до міста Брюссель та одразу попрямували до Європейського парламенту, розташованого на Люксембурзькій площі. Центр українсько-європейського наукового співробітництва домовився з представниками парламенту про невелику екскурсію для групи, завдяки якій вони дізналися, як функціонує Європейський парламент і що він робить для громадян Європейського Союзу, ознайомилися з завданнями та діяльністю парламенту в Страсбурзі та Брюсселі, оглянули територію та будівлі одного з найвпливовіших законодавчих органів світу. Окрім екскурсії, для студентів було підготовлено похід до Парламентаріуму – справжнісінького інтерактивного центру, в якому знаходиться багато мультимедійних дисплеїв, інтерактивних екранів і приладів, що дозволяють побачити в деталях роботу Європарламенту.

Плануючи поїздку країнами Європи, організатори туру «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018» не могли не додати до маршруту прекрасну Францію, тож 26–27 квітня студенти Фінансово-правового коледжу насолоджувалися чудовими краєвидами Парижу. Аби якнайкраще зрозуміти історію та традиції Парижу, для студентів була підготовлена екскурсія в супроводі французького гіда.

Останніми країнами в маршруті навчального євротуру стали не менш цікаві та привабливі Австрія та Словаччина. 28 квітня учасники туру прибули до австрійської столиці – міста Відень – одного з найбільших мегаполісів Європи, що має тисячолітню історію. Завдяки картинним галереям, концертним залам і всесвітньо відомій Віденській опері столиця Австрії стала культурною столицею Європи. Гуляючи містом з приголомшливою історичною та культурною спадщиною, студенти Фінансово-правового коледжу були неймовірно вражені красивими міськими пейзажами та пам’ятками.

Маленька, але дуже затишна столиця Словаччини Братислава зустріла студентів у всій своїй красі. Велика кількість фортець, печер, парків, близькість гір і пам’ятники ЮНЕСКО з багатовіковою історією – ось що чекало на групу в цьому чудовому місті. Цілий день гуляючи старовинними вуличками вони дійшли висновку, що це місто дійсно чарує своєю неповторність і тільки їй притаманною вишуканістю. По повній насолодившись таким завершенням поїздки, наші студенти вирушили в дорогу, а вже 30 квітня їх з усією любов’ю зустрічав рідний теплий Львів.

Центр українсько-європейського співробітництва запевнив, що це не остання подібна поїздка і що вони планують продовжувати організовувати та підтримувати подібні навчальні студентські подорожі. Всі учасники туру отримали від Центру сувеніри на згадку про навчальний візит до країн Європи.

Поширити